RIG Motorcross och enduro

Nu finns en möjlighet för dig som vill göra en elitsatsning inom Motocross eller enduro och samtidigt fullfölja en gymnasieutbildning. Från och med Höstterminen 2022 startar vi upp ett nytt RIG på Aleholm.

Brinner du för Enduro eller motocross?

Då kan Riksidrottsgymnasiet Enduro & Motocross vara något för dig. Tillsammans med våra elever strävar vi mot att uppfylla elevernas mål och drömmar om en elitsatsning inom Motocross eller Enduro. Genom att skapa en trygg miljö där våra elever blir delaktiga, inte bara i att genomföra sin träning utan även genom att planera den, strävar vi mot att tillsammans utvecklas genom ökade kunskaper och hårt arbete.

Träningsmöjligheter

Träningen kommer huvudsakligen att genomföras på motorbanan i Vrigstad. Som elev kommer du att ha tillgång till Gym för att genomföra fysisk träning. En helt ny lokal för förvaring och mek av cyklar kommer att byggas i nära anslutning till banan, och förväntas vara klar till sommaren.

Boende och Mat

Boendet kommer att placeras i Vrigstad och ha cykelavstånd till motorbanan. Varje elev kommer att ha ett eget rum som är inrett med säng, skrivbord och garderob. Det finns ett gemensamt kök och gemensamt vardagsrum. Frukost och middag kommer att serveras på boendet mån-fre, lunch serveras på skolan.

Kostnader

Kostnad för elevboende och mat kommer att faktureras vårdnadshavare. Vårdnadshavare har möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg hos sin hemkommun som täcker del av kostnaden. I övrigt finansierar eleven själv alla kostnader som rör specialidrotten.

Personal

Rekrytering pågår tillsammans med SVEMO, för att du ska få riktigt kompetenta instruktörer.

Besök på skolan

Om du vill besöka skolan, ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare, Katrin Holmberg.

Ansökan

Ansökan till RIG Motocross & Enduro ska vara inskickad senast 1 november. Information om ansökan har skickats ut av SVEMO till alla registrerade förare i åldersgruppen.

Johnas Stranne, gymnasiechef

Johnas Stranne

Rektor

Katrin Holmberg, SYV

Katrin Holmberg

Studie- och yrkesvägledare, gymnasiet

grafisk siluett aleholm elever

Kontakt

Hjärtlandavägen 9
576 80 Sävsjö
0382-153 91

Frånvaroanmälan gymnasieutbildning:
010-888 70 50 eller via Vklass Länk till annan webbplats.

Frånvaroanmälan vuxenutbildning:

010-888 70 50

logotyp vklass
logotyp vklass
Logga Sävsjö kommun. Länk till savsjo.se
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.