Studie- och yrkesvägledning, gymnasiet

Vad ska jag välja för kurser om jag vill kunna plugga vidare? Vilken inriktning passar mig? Om du har frågor kring dina studier och om framtiden är du varmt välkommen till oss studie- och yrkesvägledare.

Program och kurser

Vi kan hjälpa dig att få veta mer om de olika programmen, val av kurser och inriktningar. Du kan också få hjälp om du vill byta program eller kurs. Vi hjälper dit ta reda på behörighetsregler och att söka utbildning eller kurs.

Diskutera yrkesval

Du som invånare i Sävsjö kommun får kostnadsfri, neutral och obunden vägledning. Du kan diskutera yrkesval, och framtidsfrågor samt få information om olika utbildningsvägar hos studie- och yrkesvägledaren. Målet med vägledningen är att ge dig de bästa beslutsunderlagen för dina val.

Läsa vidare

Här kan du få veta vad som gäller om du vill läsa vidare på högskola eller universitet, vilka behörigheter du behöver, räkna ut ditt jämförelsetal och mycket mer.

Men vi finns också till hands bara för att bolla och fundera med dig. Med vägledande samtal hjälper vi dig som känner dig osäker på vad du vill göra i framtiden.


Du är välkommen att boka ett personligt samtal, för att diskutera igenom dina funderingar kring utbildning och yrkesval.

 

Katrin Holmberg, SYV

Studie- och yrkesvägledare, gymnasiet

Petra Holst,  vikarierande SYV

Studie- och yrkesvägledare, vuxenutbildning

grafisk siluett aleholm elever

Kontakt

Hjärtlandavägen 9
576 80 Sävsjö
0382-153 91

info.aleholm@savsjo.se

Frånvaroanmälan gymnasieutbildning:
010-888 70 50 eller via Vklass Länk till annan webbplats.

Frånvaroanmälan vuxenutbildning (gäller ej studerande på distans):

010-888 70 50

logotyp vklass
logotyp vklass
Logga Sävsjö kommun. Länk till savsjo.se
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.