Skyttegymnasiet

Aleholm driver Riksidrottsgymnasium Skytte med inriktning mot gevär och pistol. Skytteträningen genomförs på Sävsjö Skyttecenter inom ramen för ämnet specialidrott. Utöver detta erbjuder skolan möjlighet till konditions- och styrketräning samt ytterligare skytteträning på fritiden i samverkan med lokala klubbar. Tränarna på skyttegymnasiet är välutbildade inom sina respektive discipliner.

I en av norra Europas bästa skytteanläggningar utvecklar vi idag Sveriges bästa unga skyttar vid Riksidrottsgymnasiet. Skyttar som även konkurrerar i toppen internationellt.

Brinner du för skytte?

Då kan Riksidrottsgymnasiet Skyttesport vid Aleholm vara något för dig.

Samtidigt går du ett av våra gymnasieprogram (Bygg- och anläggning, Ekonomi, Industritekniska, Naturvetenskap, Restaurang- och livsmedel, Samhällsvetenskap, Teknik eller Vård- och omsorg).

Tillsammans med våra elever strävar vi mot att uppfylla deras mål och drömmar att utvecklas till internationella elitskyttar.

Genom att skapa en trygg miljö med en unik gemenskap, där många skyttar med samma strävan samlas för att arbeta tillsammans, utvecklar vi våra skyttar.

Vi tror att utveckling sker genom ökad kunskap och hårt arbete där skyttarna skall vara delaktiga, inte bara i att genomföra sin träning utan också att planera den.

Våra elever har varit med och spelat in en serie av instruktionsfilmer om funktionell styrketräning för skyttar. För att kolla på filmerna besök Skyttesportens youtube-kanal. Länk till annan webbplats.

Vill du vara en del av vår gemenskap? Välkommen att ansöka till Riksidrottgymnasiet Skyttesport vid Aleholm.

Ansökan

Ansökan till RIG Skyttesport skall vara inskickad senast den 1 december. Ansökan skall skickas till följande adress:

Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 STOCKHOLM

Samtliga sökande kommer att kallas till antagningstest. Antagningstestet genomförs normalt andra helgen i december vid skyttegymnasiet i Sävsjö. Exakta datum finns angivna på ansökningsblanketten.

Ansökningsblankett för skyttegymnasiet Pdf, 42.9 kB.

Boende

Alla elever erbjuds att hyra ett rum på vårt elevboende som ligger på endast några minuters promenadavstånd från skolan. Eleverna bor 7-8 elever per våning och delar på gemensamma utrymmen som kök, vardagsrum och WC/dusch. Rummen är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bordslampa, garderob m.m. Eleverna har möjlighet att själva inreda sina rum ytterligare.


Banor

Sävsjö skyttecenter är en av Europas största inomhushallar för skytte. Där finns:

  • 15 banor 50 meter.  (Megalink)
  • 15 banor 25 meter. (Megalink)
  • 80 luftbanor, varav 40 elektroniska.  (Megalink)
  • 10 banor med tavelhiss för ställningsskytte 10 meter. 

Kombinera ett program och skytte

Som skytteelev på Aleholm kan du gå alla våra nationella program förutom bygg- och anläggningsprogrammet.

Är du intresserad av mer information? Ta kontakt med någon av våra instruktörer, så skickar vi en broschyr eller ordnar ett studiebesök vid skolan och skyttecentret. Väljer du att flytta till Sävsjö under studietiden erbjuder skolan boende i vårt nyrenoverade elevboende.

Informationsbroschyr Pdf, 9.9 MB.

Ansökan

Ansökan, till läsåret 2020-2021, går till så här.

  • Först skickar du in en ansökan till Skyttesportförbundet senast 1 december 2019.
  • Därefter ansöker du till Aleholm i er normala ansökningsprocess på skolan..

OBS! Alla sökande kommer att kallas till antagningstester vid skyttegymnasiet i Sävsjö 6-8 december 2019! För medföljande föräldrar kommer det att hållas information om skyttegymnasiet.

Är du intresserad av att gå skyttesgymnasiet så använd nedanstående ansökningsblanketter:Ansökningsblankett - Skyttesportförbundet Pdf, 46.6 kB.

 

grafisk siluett aleholm elever

Kontakt

Hjärtlandavägen 9
576 80 Sävsjö
0382-153 91

info.aleholm@savsjo.se

Frånvaroanmälan gymnasieutbildning:
010-888 70 50 eller via Vklass Länk till annan webbplats.

Frånvaroanmälan vuxenutbildning (gäller ej studerande på distans):

010-888 70 50

logotyp vklass
logotyp vklass
Logga Sävsjö kommun. Länk till savsjo.se
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.