Motocross som flyger över backe på bana.

RIG Motocross och enduro

Nu finns en möjlighet för dig som vill göra en elitsatsning inom Motocross eller Enduro och samtidigt fullfölja en gymnasieutbildning.

Brinner du för Enduro eller motocross?

Då kan Riksidrottsgymnasiet Enduro & Motocross vara något för dig. Samtidigt går du ett av våra gymnasieprogram (Bygg- och anläggning, Ekonomi, Industritekniska, Naturvetenskap, Restaurang- och livsmedel, Samhällsvetenskap, Teknik eller Vård- och omsorg).

Tillsammans med våra elever strävar vi mot att uppfylla elevernas mål och drömmar om en elitsatsning inom Motocross eller Enduro. Genom att skapa en trygg miljö där våra elever blir delaktiga, inte bara i att genomföra sin träning utan även genom att planera den, strävar vi mot att tillsammans utvecklas genom ökade kunskaper och hårt arbete.

Träningsmöjligheter

Träningen genomförs huvudsakligen på motorbanan i Vrigstad. Som elev har du att ha tillgång till gym för att genomföra fysisk träning, förvaring och mek av cyklar sker i lokaler i anslutning till banan.

Boende och Mat

Boendet är placerat i Vrigstad och har cykelavstånd till motorbanan. Varje elev har ett eget rum som är inrett med säng, skrivbord och garderob. Det finns ett gemensamt kök och gemensamt vardagsrum. Frukost och middag serveras på boendet måndag-fredag, lunch serveras på skolan.

Kostnader

Kostnad för elevboende och mat faktureras vårdnadshavare. Vårdnadshavare har möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg hos sin hemkommun som täcker del av kostnaden. I övrigt finansierar eleven själv alla kostnader som rör specialidrotten.

Personal

Stefan Andersson och Pelle Svensson är lärare i specialidrott på RIG Motocross och Enduro. Stefan har gått den vägen via att själva vara elev på RIG för att sedan åka SM och VM och har en lång karriär och mycket erfarenhet att delge våra elever. Pelle har tävlat såväl nationellt som internationellt framförallt i enduro men även i motocross och supermotard. Pelle har haft ett ledarskap inom idrotten i handboll, motocross och enduro. Både Stefan och Pelle har mycket erfarenheter att delge våra elever men också hjälpa och leda våra elever mot framgångar i framtiden.

Besök på skolan

Om du vill besöka skolan, ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare, Katrin Holmberg.

Ansökan

Ansökan till RIG Motocross & Enduro ska vara inskickad senast 19 november. Information om ansökan har skickats ut av SVEMO till alla registrerade förare i åldersgruppen.

Bilden är en illustration av en person och används som ersättning för fotografi där detta inte finns.

Stefan Andersson

Instruktör RIG motocross och enduro

Bilden är en illustration av en person och används som ersättning för fotografi där detta inte finns.

Pelle Svensson

Instruktör RIG motocross och enduro

Katrin Holmberg, SYV

Katrin Holmberg

Studie- och yrkesvägledare, gymnasiet

Rektor på Aleholmskolan Henrik Starkman

Henrik Starkman

Rektor