Vård- och omsorgsprogrammet

Längtar du efter att möta människor, vara attraktiv på arbetsmarknaden och samtidigt få förutsättningar att läsa vidare på högskola/universitet? Då är vård- och omsorgsprogrammet något för dig.

Vad får jag lära mig?

Här får du kunskaper och färdigheter som behövs för att arbeta inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri samt med personer med funktionsvariation.

Du lär dig att se människors resurser och behov vilket är grunden för undersköterskans omsorg och omvårdnad.

Utbildningen handlar om hur kroppen fungerar, vilken omvårdnad som ges vid psykiska och fysiska sjukdomar och hur du bäst bemöter personer med behov.

Alla människors lika värde är grundläggande för allt arbete inom vården. Detta innebär att vi på lektioner diskuterar olika verklighetsnära situationer ur etiska och kulturella aspekter.

Hur bedrivs utbildningen?

Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Det ingår 17 veckors arbetsförlagt lärande (praktik) där du får möjlighet att se olika arbetsplatser inom vård och omsorg.

Efter utbildningen?

På arbetsmarknaden råder brist på undersköterskor och du kan arbeta inom äldreomsorg, hemsjukvård och hemtjänst, på sjukhus och vårdcentral eller inom psykiatrin och LSS.

Du kan välja att läsa högskoleförberedande kurser som ger behörighet för vidare studier.

Kurser som ingår i programmet
grafisk siluett aleholm elever

Kontakt

Hjärtlandavägen 9
576 80 Sävsjö
0382-153 91

info.aleholm@savsjo.se

Frånvaroanmälan gymnasieutbildning:
010-888 70 50 eller via Vklass Länk till annan webbplats.

Frånvaroanmälan vuxenutbildning (gäller ej studerande på distans):

010-888 70 50

logotyp vklass
logotyp vklass
Logga Sävsjö kommun. Länk till savsjo.se
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.