Är du intresserad av kriminologi?

Vi har profilen: Kriminologi på Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. 

Tycker du att det är intressant att analysera mänskligt beteende och diskutera varför människor agerar som de gör i olika situationer? Vet du kanske redan nu att du vill arbeta med människor i framtiden? Vill du få den bästa tänkbara utbildningen som förbereder dig för högskolan och arbetslivet?

Inom vår profil Kriminologi kommer du att studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Hur tänker egentligen en seriemördare? Hur får man fram DNA?

Grunden till denna utbildning är Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet, där du kan välja någon av alla våra inriktningar, där du får en bred bas att bygga vidare på inför vidare studier. Här får du möjligheten att läsa kurserna Rätten och samhället, Samhällskunskap 3 samt Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering där vi fördjupar oss inom kriminologi.

grafisk siluett aleholm elever

Kontakt

Hjärtlandavägen 9
576 80 Sävsjö
0382-153 91

info.aleholm@savsjo.se

Frånvaroanmälan gymnasieutbildning:
010-888 70 50 eller via Vklass Länk till annan webbplats.

Frånvaroanmälan vuxenutbildning (gäller ej studerande på distans):

010-888 70 50

logotyp vklass
logotyp vklass
Logga Sävsjö kommun. Länk till savsjo.se
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.